Płyty obornickie są doskonałym materiałem do budowy małych obiektów gastronomicznych. Wypełniają one wymagania zawarte w kodeksach budowlanych oraz gwarantują bezpieczeństwo oraz sztywność całej budowli. Przede wszystkim płyty obornickie zaręczają wysoką izolacyjność cieplną. W zimie zabezpieczają przed ucieczką ciepła z pomieszczenia, z kolei latem izolują przed upałami i nagrzewaniem się obiektu.
Obiekty, które powstały z płyt warstwowych głównie małej gastronomi przerażały wyglądem i warunkami panującymi w środku – dlaczego? Ponieważ przyjęło się, że mały budynek to cienka płyta warstwowa spełniająca istotne minimum – nic bardziej mylnego. Aplikacja grubej płyty 100-150 mm i dobrego układu wentylacyjnego pozwala uzyskać przyjemne ciepło zimą wewnątrz obiektu i chłodny mikroklimat latem.
Pawilony gastronomiczne z płyty warstwowej
Dobrym pomysłem dla właścicieli obiektów gastronomicznych jest wykorzystanie do ich budowy płyt warstwowych. To praktyczne i uniwersalne rozwiązanie dla osób, które szukają obiektu, który pełnić będzie rolę budki z jedzeniem lub innego obiektu związanego z działalnością gastronomiczną. Tego rodzaju obiekty dostarczane są przez naszą firmę jako kompleksowa usługa.
Dużym walorem technologii lekkiej zabudowy z zastosowaniem płyt warstwowych jest niska cena oraz prosty oraz szybki montaż. Gwarantuje duże oszczędności czasowe oraz finansowe. A w razie zmiany lokalizacji obiektu szybki demontaż bez uszczerbku na jakości okładziny.
Higiena i szybkość montażu pawilonu gastronomicznego
Niewątpliwą zaletą pawilonów gastronomicznych z płyt warstwowych jest to, że są one obiektami całorocznymi. Pawilony są skonstruowane z lekkich materiałów dlatego można je także przenosić z miejsca na miejsce w razie potrzeby. Pawilony gastronomiczne powinny być ocieplone oraz posiadać zaplecze sanitarne, a także spełniać wymagania określone w przepisach. Dlatego też, nie ma obawy, że pawilony z płyt będą niedostosowane do tego, by przygotowywać w nich jedzenie.